A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Кінашівський ліцей Більшівцівської селищної ради Івано-Франківської області
«Ти ніколи не дізнаєшся на що ти здатний, поки не спробуєш!»

ЗНО чи НМТ в 2024 році: до чого готуватися школярам ?

Дата: 13.11.2023 12:47
Кількість переглядів: 16

ЗНО чи НМТ в 2024 році

Ще навесні точилися розмови про можливість повернення до формату зовнішнього незалежного оцінювання. Передувала цьому рекомендація Міносвіти переходити на офлайн навчання в школах. 

Проте, зважаючи на потенціальну небезпеку, пов’язану з бойовими діями в Україні, комітет ВР з питань освіти озвучив плани на наступний навчальний рік. В 2024 році скоріше за все випускники теж будуть здавати НМТ. По словах очільника комітету, ЗНО в звичному форматі країна поки що не готова повернутися. Такий вибір зумовлений кількома факторами:

  • частими і небезпідставними повітряними тривогами. Через неї завдання школярів ще більш ускладниться, бо доведеться переривати здачу екзаменів та спускатися в бомбосховище. Такі ситуації негативно впливають і на психоемоційний стан дітей, і не дають можливості зосередитися на здачі іспиту;
  • ускладнення логістики з підвозом школярів до місць здачі ЗНО, передачі та забезпечення конфіденційності результатів іспитів. Зазвичай ЗНО пишуть від руки на папері, перехід на електронні форми планувався до 2027 року;
  • складнощі з здачею ЗНО для дітей в статусі ВПО та тими, що наразі проживають за кордоном.

Проте після закінчення війни є плани на відновлення здачі випускних екзаменів у звичному форматі ЗНО.

Чого чекати від НМТ в 2024 році

В 2023 році мультипредметний тест містив питання з трьох дисциплін. Вони були однаковими і обов’язковими для всіх школярів. В 2024 році планується внесення змін. Комітет з питань освіти обрав програму вибору предметів «2+1». Тобто, дві дисципліни є обов’язковими, а одну – школярі можуть обрати на власний розсуд.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень